به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، عبدالمحمد دلپریش با اشاره به تعدد پروژههای برنامه شده برای دستیابی به اهداف برنامه پنجم افزود: از تعداد مخازن برنامهریزی شده برای توسعه 20 مخزن گازی و 15 مخزن نفتی است.
وی درباره اهمیت و ویژگیهای مخزن گازی کیش توضیح داد: این مخزن به دلیل حجم بالاِی آن یکی از مخازن بسیار خوب کشور است که ذخیره آن نزدیک به 40 تریلیون فوت مکعب اعلام شده و میزان ترشی گاز مخزن بسیار کم و به گونهای است که این تصور وجود دارد مخزن گازی کیش در ردیف مخازن گاز شیرین باشد.
دلپریش درباره طرح برداشت و توسعه این مخزن اظهار داشت: شرکت ملی نفت ایران قصد دارد فاز اول طرح را با هدف استحصال حدود 20 میلیون متر مکعب گاز در روز تحقق بخشد و به همین منظور حفاری 12 حلقه چاه توسعهای بر روی مخزن در برنامه قرار دارد.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران گفت: حفاری بر روی مخزن گازی کیش به شیوه «حفاری جمعی» است که این کار گرچه پیشتر در طرح های بیع متقابل در جزیره خارگ انجام شده بود، اما به دلیل این که برای نخستین بار با طراحی ایرانی صورت می گیرد، بسیار با اهمیت است.
وی با اشاره به این که کارفرما پروژه شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) و حفاری چاه ها به عهده شرکت ملی حفاری ایران واگذار شده است، افزود: در روش حفاری مورد نظر دکل حفاری با تغییرات مختصر روی دستگاهی خاص می تواند 6 حلقه چاه حفاری کند.
دلپریش در زمینه برنامه پیش بینی شده برای گاز استخراج شده از مخزن اظهار داشت: گاز مخزن کیش به منطقه ای به نام کرزه در نزدیکی ساحل خشکی انتقال و پس از پالایش به خط لوله هفتم (خط لوله صلح) تزریق خواهد شد.
مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران در باره مراحل بعدی توسعه مخزن کیش گفت: فاز اول از منابع مالی داخلی اجرا و برای فازهای دو و سه پیش بینی شده است که از منابع جدیدی تامین مالی شود.
نظر شما